Nettitreffien turvallisuus

Suomea pidetään yleisesti ottaen turvallisena maana. Tästä huolimatta nettitreffeillä saattaa sattua ja tapahtua ja netissä tapaamasi henkilö saattaakin osoittautua joksikin aivan muuksi kuin netin välityksellä olit ajatellut. Nettitreffien turvallisuutta ei kannatakaan pitää itsestään selvänä asiana, vaan turvallisuusnäkökohtiin tulee kiinnittää riittävästi huomiota. Tälle sivulle on koottu joitakin vinkkejä turvallisia nettideittejä silmällä pitäen.

Sähköposti

Käyttäessäsi netin deittipalveluja, kannattaa käyttää ilmaista sähköpostia, joka ei ole henkilökohtainen. Tätä osoitetta kannattaa käyttää jo palveluun liittyessäsi. Esimerkiksi Yahoo- ja Hotmail-osoitteet ovat tähän käyttötarkoitukseen hyviä. Tämä auttaa sinua erottamaan deittisivuston kautta saamasi viestit henkilökohtaisista viesteistäsi. Samalla se antaa sinulle helpon tilaisuuden hankkiutua tarvittaessa eroon koko sähköpostiosoitteesta, ellei mikään muu auta liian innokkaista ihailijoista irti pääsemiseen. Internetissä kun on se vaara, ettet voi etukäteen tietää, kenen kanssa olet tekemisissä. Osa treffipalveluista tarjoaa myös palvelun ihkaoman viestintäjärjestelmän, joka on näppärä sellaisessa tilanteessa, jossa et halua paljastaa sähköpostiosoitettasi.

Nimettömyys

Deittipalstalla kannattaa pysyä edes jollakin tasolla nimettömänä. Älä esimerkiksi kerro henkilökohtaisia tietojasi aloittaessasi viestittelyn toisen käyttäjän kanssa. Älä siis kerro hänelle koko nimeäsi, sähköpostiosoitettasi, puhelinnumeroasi tai työ- ja kotiosoitettasi. Jos toinen käyttäjä kysyy näitä tietoja heti viestittelyn alkuvaiheessa, kannattaa pitää omat tuntosarvet pystyssä kyseisen käyttäjän osalta. Tämä saattaa olla ennakkovaroitus siitä, ettei käyttäjän osalta kaikki ole kunnossa.
Kannattaa myös muistaa, että jos toisen käyttäjän sävy on uhkaava, voit aina lopettaa hänen kanssaan keskustelemisen. Yleensä deittisivustolla on myös mahdollista torjua sellainen henkilö, jonka kanssa et enää halua olla missään tekemisissä ja jolta et halua enää vastaanottaa lainkaan viestejä.
Kun viestejä on vaihdettu joidenkin viestien verran, saattaa olla aika siirtyä puhelinkeskusteluihin – mutta vain jos sinusta siltä tuntuu. Älä sorru toisen käyttäjän painostuksen edessä, vaan suostu puhelinkeskusteluun ainoastaan siinä tilanteessa, jossa itsekin sitä haluat. Sama pätee tapaamiseen toisen käyttäjän kanssa.

Turvallisuus treffeillä

Kun on ensimmäisten treffien aika, onkin aika pohtia turvallisuusnäkökohtia entistäkin tarkemmin. Jos olet lähdössä treffeille nettideitin kanssa, kerro aikeestasi ainakin kahdelle luotettavalle henkilölle. Kerro minne aiotte mennä. Kerro myös nettideittisi nimi ja kuvaile häntä mahdollisimman hyvin. Kerro näille henkilöille myös ajankohta, jolloin aiot tulla kotiin.

Vähintään ensimmäiset treffit kannattaa sopia julkiselle paikalle. Älä koskaan anna uuden deitin hakea sinua työpaikaltasi tai kotoasi, koska tällöin hän saa tietää missä asut tai työskentelet, äläkä missään tapauksessa kutsu tuntematonta ihmistä kotiisi ensitreffeille. Kännykkä kannattaa pitää mukana ja ladattuna koko treffien ajan, jotta voit tarvittaessa, yllättävän tilanteen eteen tullessa, soittaa itsellesi apua.

Tuntemattoman treffikumppanin seurassa ei kannata juoda itseä humalatilaan, koska humalatila vaikeuttaa huomiokykyäsi etkä välttämättä tee oikeita valintoja tai tuomioita deittisi suhteen. Saatat myös tehdä sellaisia valintoja, joihin et selvin päin sortuisi. Maalaisjärjen käyttö on erityisen tärkeää nettideiteillä! ”Huono fiilis” on aivan riittävä syy lopettaa treffit siihen paikkaan. Kannattaa muistaa, että viestin ja puhelinkeskustelujen kautta kivaltakin tuntunut henkilö voikin todellisuudessa olla jotakin aivan muuta. Netin huonoihin puoliin kuuluu juuri se, että netissä ihminen voi helposti esittää jotakin aivan muuta kuin todellisuudessa on – ja toisinaan hän voi hyvästä ensivaikutelmasta huolimatta olla jopa vaarallinen henkilö. Liian sinisilmäinen ei siis pidä olla, vaikka aluksi saattaisikin tuntua, että se oikea on juuri nyt löytynyt. Kannattaa tunnustella omia tuntemuksia, pitää silmänsä ja korvansa auki sekä käyttää sitä kuuluisaa maalaisjärkeä.