Millaiset profiilit ovat suosituimpia nettideittipalstoilla?

Edellisellä sivulla pureuduimmekin jo profiilikuvan tärkeyteen – siihen, kuinka tähän kuvaan kannattaa panostaa ja kuinka sen avulla kannattaa pyrkiä luomaan itsestä mahdollisimman hyvä, joskin realistinen, ensivaikutelma. Millaisia ihmisiä sitten haetaan eniten suomalaisilla nettideittisivustoilla?

Ulkonäkö ja ikä

Ulkonäöltään monen ihannekumppani olisi vaalea, sinisilmäinen sekä normaalivartaloinen – tämä pätee sekä miehiin että naisiin. Iältään etsitään eniten nelikymppisiä naisia ja viisikymppisiä miehiä, vaikka nettideittipalstoilla onkin kaiken ikäisiä käyttäjiä 18-vuotiaista jopa yli 90-vuotiaisiin. Suosituinta nettideittipalveluiden käyttäminen tuntuu Suomessa olevan 45-64-vuotiaiden keskuudessa. Yleisesti voidaan myös sanoa, että miehet hakevat itseään nuorempia kumppaneita ja naiset puolestaan hakevat itseään vanhempia kumppaneita.

Sekä miehille että naisille tuntuu olevan tärkeää löytää kumppani, joka elää samankaltaisessa elämäntilanteessa, jossa itsekin elää. Moni toivoo, että kumppanilla on käsitys siitä, mitä parisuhteessa eläminen sekä perhe-elämä tarkoittavat – eletystä elämästä ei siis välttämättä ole nettideittisivustolla haittaa, vaan pikemminkin päinvastoin. Saattaa kuulostaa jopa hieman yllättävältä, mutta monet etsivät kumppania, joka on eronnut aiemmasta parisuhteesta ja jolla on jo omia lapsia.

Asuinalue

Suomessa Helsinki on tietysti vilkkainta nettideittailualuetta – onhan siellä eniten asukkaitakin, mutta nettideittailu on kyllä mahdollista missä tahansa Suomen kolkassa. Internet tekee onneksi yhteydenpidosta helppoa ja jos välimatka olisi pitkäkin, niin ainahan toinen voi tulla toista puolitiehen vastaan.

Aloite

On muuten tutkittu, että parisuhde on yleensä onnellisempi niissä parisuhteissa, joissa nainen on tehnyt aloitteen. Useinhan puhutaan siitä, että nimenomaan miehen pitäisi tehdä aloite, mutta tämän tiedon valossa, naisten pitäisi kyllä uskaltautua tekemään aloitteita nykyistä enemmän. On myös tutkittu, että nettideittailu johtaa tavallista onnellisempiin suhteisiin, mikä myös saattaa kuulostaa hieman yllättävältä – erityisesti, jos olet sattunut lukemaan netistä löytyviä kauhukertomuksia siitä, kuinka netissä ”tavattu” kumppani olikin ensitreffeillä jotakin aivan muuta kuin uskotteli olevansa. 190-senttinen atleetti saattaakin treffeillä paljastua häthätää 160-senttiseksi kaljamahaiseksi penkkiurheilijaksi – siis pahimmillaan. Toisaalta nettideiteillä saattaa tehdä myös melkoisia löytöjä ja ”ihan kivasta” juttukumppanista saattaakin kuoriutua se oma unelmien poikamies. Osa kertookin löytäneensä elämänsä rakkauden juurikin nettideittailemalla – eivätkä tällaiset tarinat edes ole kovin harvinaisia.

Osa nettideittipalstojen käyttäjistä on kertonut ajatelleensa kyseisen palstan olevan hänen viimeinen oljenkortensa – korsi, jonka avulla saattaisi olla edes pienen pieniä mahdollisuuksia löytää itselleen sopiva kumppani. Osa käyttäjistä kokee, että nettideittipalvelun maksullisuus on hyvä asia, koska jos suhdetta etsii vakavalla mielellä, karsii palvelun käyttömaksu yleensä pois sellaiset, jotka ovat mukana vain leikkimielellä. Monella on ollut huonoja kokemuksia ilmaisista nettideittipalveluista, mutta maksullisen palvelun kautta onkin saattanut tärpätä.
Oikeastaan jo oman profiilin laatimista voidaan pitää aloitteen tekemisenä – se on kuin verkon heittämistä mereen siinä toivossa, että mieleinen saalis tarttuisi omaan verkkoon. Profiilissa kannattaakin kertoa mahdollisimman rehellisesti sekä itsestä että siitä, millaista kumppania on etsimässä.

Myös viestittelyn aloittamista ja treffeille kutsumista voidaan pitää aloitteentekemisenä. Treffien jälkeen aloitteena voidaan pitää ensimmäisen viestin lähettämistä ja mahdollisesta jatkosta sopimista. Tämä saattaakin olla se aloite, joka jännittää ehkä kaikista eniten. Mistä tietää, onko treffikumppani kiinnostunut tapaamaan uudelleen? Entä jos saankin pakit? Myös treffien aikana voi joutua tekemään aloitteita. Keskusteluun saattaa syntyä kiusallisia hiljaisuuden hetkiä, joista olisi hyvä päästä eteenpäin. Kuinka sitten toisen iskeminen onnistuu? Monet miehet tuntuvat kaipaavan vinkkejä naisen iskemistä varten, joten olemme koonneet tätä aihetta koskien vinkkejä seuraavalle sivullemme. Kannattaa siis jatkaa lukemista, jos kaipaat hyviksi koettuja iskuvinkkejä tai jos tunnet itsesi epävarmaksi treffeillä.